Seurusteleminen voi tuntua oudolta pitkän suhteen kariutumisen tai puolison kuoleman jälkeen. Kypsään ikään ehtinyt voi vierastaa netin treffipalstoja, ja hurmausvaihteen löytäminen voi olla vaikeaa, jos taustalla on pitkä parisuhde.
Treffeillä käyminen on kuitenkin mahdollisuus tutustua itseensä ja saada elämäänsä uutta virettä. Kokosimme vinkkejä, joiden avulla voit rohkaistua seurustelemaan vuosien tauon jälkeen:
1. Selvitä itsellesi ja muille, mitä haluat
Etsitkö loppuelämän kumppania, juttukaveria vai seuraa matkoille ja harrastuksiin? Selvitä itsellesi, mitä haluat ennen kuin aloitat deittailun.
Ole rehellinen myös treffikumppanillesi. Kerro jo treffi-ilmoituksessasi, millaista suhdetta kaipaat. Ilmaise halusi fiksusti ja selvästi tapailemillesi ihmisille. Vältyt väärinkäsityksiltä ja mielipahalta, kun olet rehellinen niin itsellesi kuin muille.
2. Ole avoin, mutta älä vuodata
Kun taustalla on elettyä elämää, menneisyydestään puhuminen on luonnollista ja suotavaa. Kerro treffikumppanillesi, millainen edellinen suhteesi oli ja miksi se päättyi. Älä kuitenkaan käytä toista terapeuttinasi tai hauku edellistä kumppaniasi hänelle.
Jos haikailet jatkuvasti menneisyyttäsi tai tilität edellisen suhteen ongelmia, olet treffeillä vääristä syistä. Ero tai leskeys voivat johdattaa ihmiset yhteen, mutta uusi suhde ei voi perustua vain edellisen analysointiin.
Jos etsit vertaistukea vaikeassa elämäntilanteessa, kerro tämä tapailemillesi ihmisille. Älä kuitenkaan anna toisen odottaa enempää, ellet ole valmis romanssiin.
3. Puhu minusta, älä meistä
Pitkässä suhteessa ollut puhuu herkästi meistä, vaikka ihmiset ovat kiinnostuneita hänestä, eivät hänen edellisestä elämästään.
Mieti, mitä sinä haluat ja tunnet. Puhu ajatuksistasi tietoisesti minä-muodossa, jotta et viestitä treffikumppanillesi, että olet kiinni menneisyydessäsi.
Minä-muodossa puhuminen auttaa sinua myös tutustumaan itseesi. Pitkässä suhteessa ollut voi huomata, että hän on itsenäisenä persoonana eri henkilö kuin parisuhteen puolikkaana. On tärkeää tutustua tähän henkilöön, sillä juuri hänestä muut ovat kiinnostuneita.
4. Ole aktiivinen ja utelias
Täydellinen kumppani tupsahtaa harvoin kotiovelle. Mitä enemmän tapaat ihmisiä, sitä todennäköisemmin tapaat niitä, joiden kanssa kemiat kohtaavat.
Yleinen aktiivisuus on paras tapa aloittaa deittailu. Hanki harrastuksia, joissa tapaat uusia ihmisiä. Osallistu ystäviesi juhliin, lähde seuramatkalle tai liity lenkkiporukkaan.
Uteliaisuus ja aktiivisuus tuovat elämääsi iloa, joka tekee sinusta puoleensavetävän, sillä elämästä kiinnostunut ihminen on kiinnostava.
Lue aiheesta lisää myös jutusta: En saa suutani auki – miten voi oppia sosiaaliseksi?
5. Huolehdi itsestäsi ja ulkonäöstäsi
Kumppania etsivän ei tarvitse olla jatkuvasti täydessä tällingissä, mutta ulkonäöstään kannattaa huolehtia. Hilseilevä tukka ja verkkarit eivät ehkä häirinneet tuttua puolisoa, mutta treffeillä ne eivät ole parhaita käyntikortteja.
Sinun ei tarvitse uusia vaatekaappiasi ja hankkia ripsenpidennyksiä. Riittää, kun huolehdit perushygieniastasi ja pukeudut tilanteeseen sopivasti.
Ulkonäöstään huolehtimiseen ei kannata suhtautua pinnallisena velvollisuutena, vaan itsensä hoitamisena. Liikunta lisää jaksamista ja uusi kampaus piristää mieltä. Vetreä olemus saa myös päät kääntymään, mutta tärkeintä on se, että sinulla on hyvä olo.
Testaa itsesi: Tee terveyspersoonatesti ja selvitä terveysprofiilisi
6. Kokeile netin treffipalveluita
Netin treffipalstat ja mobiilisovellus Tinder voivat tuntua teinien jutuilta, mutta ne sopivat hyvin seuraa etsiville aikuisille.
Nettideittailu sopii ihmiselle, joka ei viihdy baareissa tai asuu syrjässä. Ujo voi rohkaistua kertomaan itsestään avoimesti sähköpostissa, minkä jälkeen viestittelykaverin tapaaminen tuntuu helpommalta.
Tinderissä on helppo löytää ihmisiä omalta asuinalueeltaan. Sovellus nimittäin tarjoaa potentiaalisia treffikumppaneita valitsemasi etäisyyden päässä olinpaikastasi.
Nettitreffailussa kannattaa pitää mukana maalaisjärki. Palstoilla on aina jonkin verran ihmisiä, jotka valehtelevat ulkonäöstään ja elämäntilanteestaan. Toimimattomien tuttavuuksien päättäminen on onneksi usein helpompaa kuin kasvokkain.
7. Päätä toimimattomat suhteet reilusti
Aikuisen ihmisen on pystyttävä myös päättämään suhteensa aikuismaisesti. Jos orastava suhde ei etene, sano treffikumppanillesi suoraan, että on parempi, ettette jatka tapailua.
Suhteen päättäminen ei ole mukavaa, mutta toisen tunteilla pelaaminen on epäreilua. Vaadi myös vastapuolelta kypsää käytöstä. Sinun ei tarvitse sietää huonoja käytöstapoja, valehtelua tai ailahtelua.
8. Älä pelkää pettymyksiä
Se oikea löytyy harvoin ensimmäisellä yrittämällä. Kun aloitat treffeillä käymisen, sinun on hyväksyttävä se, että tapaat myös ihmisiä, joiden kanssa sinulla ei synkkaa.
Ole positiivinen, mutta älä lataa ensitreffeihin liikaa odotuksia. Opettele nauttimaan ihmisten tapaamisesta ja flirttailusta, vaikka rakkaus antaisikin odottaa itseään.
Lähteet: All Women´s Talk, Grandparents, Livestrong, Our Everyday Life
Lue myös jutut parisuhteista:
Seijan tarina: Miten fiksu nainen löytää vertaisensa miehen?
75-vuotiaana kosinut Ilari: ”Nyt eletään tätä päivää”
Avioero: ”Jätetylle ero voi olla valtava shokki”
Nettitreffit aikuisena – näin onnistut
Rakas, miksi petit? Kolme tarinaa uskottomuudesta
Keski-ikäiset sinkut – näin löydät elämäsi treffit Tinderissä
The post Näin aloitat seurustelun aikuisiässä – 8 vinkkiä appeared first on Kotiliesi.fi.